04 de desembre de 2020
04.12.2020
Regió7

Raül Garrigasait obté

el Premi Punt de Llibre

L’escriptor solsoní ha estat guardonat per la revista cultural Núvol per les aportacions fetes en els tres assaigs publicats el darrer any

03.12.2020 | 23:40
Raül Garrigasait obtéel Premi Punt de Llibre

L´escriptor solsoní Raül Garrigasait ha guanyat el Premi Punt de Llibre després d´escriure en un mateix any tres assajos «i tots tres brillants», en els Premis Núvol 2020. S´han guardonat una desena de creadors, entre els quals hi ha Pau Vallvé, Mercè Vila Rigat i Dolors Boatella en diverses categories.

Garrigasait ja havia despuntat com a traductor, novel·lista i pensador; però enguany ha aconseguit vertebrar el principi d´una filosofia pròpia «que serà important els pròxims anys». La ira, Els fundadors i País Barroc relliguen els interessos i la biografia del solsoní: hel·lenisme i llengua catalana, Sloterdijk i Eugeni d´Ors, la Catalunya de fusta i el ciment de l´Eixample.

El Premi Galeries ha estat per a Mercè Vila, historiadora de l´art, conservadora i restauradora de béns culturals i comissària d´exposicions a la Fundació Vila Casas. El Premi Calàndria ha estat per al músic i compositor Pau Vallvé, que ha publicat el disc La vida és ara. La creativa, guionista, humorista i llibretera a Ciutadella Dolors Boatella ha guanyat el Premi El web negre.

El Premi Castafiore ha recaigut en el pianista, clavecinista i improvisador Carles Marigó. El músic i compositor Joan Pérez-Villegas (Palma, 1995) ha guanyat el Premi La ruta del jazz. El Premi pantalles recau en Juliana Canet, la primera influencer en llengua catalana.

El Premi L´Apuntador és per a l´actor Pau Vinyals. L´autora de còmic Ana Galvañ ha guanyat el Premi Sa il·lustríssima. El Premi Homo Fabra ha recaigut en el Col·lectiu Grup de Lingüistes per la Diversitat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook