Una casa eficient redueix la demanda energètica i les emissions de CO2, i prioritza les fonts d'energies renovables per aconseguir el confort interior. Aquest és el valor afegit de Santa & Cecília, una empresa constructora de Cardona que ofereix altres solucions i serveis: cuines, parquets, finestres, aïllaments, pèrgoles, estructures i interiorisme.

Edificar una casa eficient

Entramat lleuger. S'utilitza la fusta com a estructura principal, per proporcionar gran aïllament i facilitar el revestiment.

Panell contralaminat. Capes de fusta encolades entre si formant grans plaques de fusta massissa.

Aïllament. L'envoltant tèrmic de l'habitatge es recobreix amb material aïllant ecològic.

Renovació de l'aire. Ambient interior net els 365 dies sense perdre energia. Els habitatges eficients aconsegueixen estalvis del 90% en consum energètic.

Aerotèrmia. Permet obtenir l'energia de l'aire per satisfer la demanda de la calefacció, refrigeració i aigua calenta.

Acabats de façana. Compleix les més altes expectatives de qualitat, ecoeficiència i sostenibilitat.

Tancaments. Són una part fonamental de la casa eficient, amb finestres i portes dissenyades per aconseguir el màxim confort i durabilitat.

«Construïm cases eficients»

Entrevista Xavier Rodríguez

Arquitecte tècnic-director tècnic Santa & Cecília

Què és Santa & Cecília?

Som una empresa constructora jove de Cardona, tenim una ascendència clara del món de la fusta i l'ebenisteria, treballem al mil·límetre buscant una alta qualitat a la construcció.

Santa & Cecília es dedica a la construcció i rehabilitació d'habitatges amb un sistema de cases eficients. Quin és el seu plantejament?

A Santa & Cecília treballem cada projecte d'obra nova o rehabilitació des dels principis de l'arquitectura passiva i l'ecologia de l'hàbitat, buscant l'eficiència, el confort i la salut. Construïm cases eficients.

Parla d'eficiència energètica, com ho traslladen al projecte i a la construcció?

Santa & Cecília la formem un equip multidisciplinari, integrem el càlcul i optimització energètics pensant en el procés constructiu i sota el principis de l'arquitectura passiva, treballant sota l'estàndard Passivhaus.

Què és l'estàndard Passivhaus?

És un estàndard per a la construcció d'alta eficiència energètica que té un objectiu principal de limitació de la demanda energètica, tenint en compte les condicions de confort que tots volem a casa nostra. El que volem és que les cases gairebé no consumeixin energia, i sobretot que el confort en aquest habitatge sigui màxim i que tingui una alta qualitat de l'aire.

Com afronta Santa & Cecília les exigències normatives?

En aquest apartat no esperem una exigència estatal o autonòmica, ens fixem en les directrius europees com la 31/2010 i la seva modificació amb la 844/2018, que fixen els objectius a mitjà termini del camí a seguir per aconseguir un edifici eficient. Per això treballem sota els criteris de l'estàndard Passivhaus. Estàndard pioner en la definició -fa gairebé 30 anys- del que és un edifici de consum gairebé nul i que ja estableix els mecanismes per cobrir l'energia que necessita l'edifici amb fonts renovables, fet que permet aconseguir l'edifici de balanç net.