Un supermercat amb àmplia implantació a Espanya ha posat a la venda des d'aquest dilluns un revolucionari objecte amb el qual podràs netejar sense esforç la mampara de la dutxa. Es tracta d'una espècie de netejador de silicona que porta un penjador que pots posar en una zona accessible del bany per tenir-lo sempre a mà. El mecanisme és senzill: una vegada que et dutxes el passes (no t'ocuparà ni 20 segons) i aconseguiràs que surti tota la calç i l'aigua que queda a la mampara després de la dutxa i que a la llarga (en uns pocs dies) deixarà neta la brutícia més difícil de treure.

I és que el bany és la zona més difícil per netejar la casa. Si no està ben neta la mampara, es nota: és un dels elements més lluents del bany i s'hi queden moltes vegades residus de calç res vistosos. La neteja ha de ser diferent si la mampara és de plàstic o de vidre. Si és de les primeres, pots preparar una solució amb amoníac, alcohol i aigua i ruixar la superfície de la mampara. En canvi si és de vidre el millor que pots utilitzar és una cosa que tens a la cuina: el vinagre. Fàcil, accessible i barat. Això sí, no el posis sense més; has de ficar-lo en un pot i ruixar-lo amb l'esprai sobre la mampara. Però, i si hi ha problemes reals de calç? Doncs llavors cal prendre mesures més dràstiques. Prova de sumar al vinagre dues cullerades de bicarbonat sòdic.

Recorda que per tenir més higiene i no trigar cada cap de setmana hores i hores a deixar decent el bany, el més adequat és netejar-ho cada dia o després de cada ús. A vegades se'ns oblida però és una de les zones de l'habitatge en què més brutícia s'acumula. Convé no oblidar-ho i tenir-ho en compte cada dia.