La novel·la 'La força d'un destí', de Martí Gironell, ha estat la més venuda en català aquest Sant Jordi 2018 segons la llista que elabora anualment el Gremi de Llibreters de Catalunya. En castellà, el primer lloc l'ha aconseguit 'Las hijas del Capitán', de María Dueñas.

Llibres més venuts de ficció en català

La novel·la de Gironell ha estat seguida per 'Jo soc aquell que va matar Franco', de Joan-Lluís Lluís; per 'La dona de la finestra', el best seller nord-americà d'A. J. Finn; per 'Quan érem els peripatètics', que segueix les aventures dels personatges de la popular sèrie de TV3, en aquest cas descrites per Héctor Lozano, i per 'La novel·la de Sant Jordi', de Màrius Serra. Pel que fa a les vendes des del Gremi consideren que seran similars a les de l'any passat.

  • 'La força d'un destí', de Martí Gironell
  • 'Jo soc aquell que va matar Franco', de Joan-Lluís Lluís;
  • 'La dona de la finestra', el best seller nord-americà d'A. J. Finn;
  • 'Quan érem els peripatètics', d'Héctor Lozano,
  • 'La novel·la de Sant Jordi', de Màrius Serra.

Llibres més venuts de ficció en castellà

Pel que fa a les obres de ficció en castellà, després del treball de Dueñas els lectors s'han decantat per 'Patria', de Fernando Aramburu; per 'La mujer en la ventana', d'A. J. Finn; per 'Fuimos canciones', d'Elisabet Benavent, i per 'La tierra maldita', de Juan Francisco Ferrándiz.

  • 'Las hijas del Capitán', de María Dueñas
  • 'Patria', de Fernando Aramburu;
  • 'La mujer en la ventana', d'A. J. Finn;
  • 'Fuimos canciones', d'Elisabet Benavent,
  • 'La tierra maldita', de Juan Francisco Ferrándiz.

Llibres més venuts de no ficció

Pel que fa a la no ficció, en català s'ha imposat 'Operació urnes', de Xavier Tedó i Vicens Estaran, mentre que en castellà ha estat 'Las almas de Brandon', de César Brandon Ndjocu. El top cinc en català l'han completat 'Bon dia, són les vuit!', d'Antoni Bassas; 'Dies que duraran anys', de Jordi Borràs; 'Per la llibertat', de David Fernàndez i Toni Soler, i 'La invasió dels robots i altres relats d'Economia en colors', del mediàtic economista Xavier Sala i Martín.

En castellà, el llibre de Brandon ha estat seguit de 'Piel de letra', de Laura Escanes; de 'España quedó atrás', de Ramón Cotarelo; de 'Nada es tan terrible', de Rafael Santandreu, i de 'Sin censura', de Miguel Ángel Revilla.

El Gremi de Llibreters de Catalunya ofereix també un rànquing dels llibres més venuts en l'àmbit infantil i juvenil tant en català com en castellà. En català, els cinc primers han estat 'Contes de bona nit per a nens rebels', d'Elena Favill i Francesca Cavallo; la segona part del mateix llibre, publicat per les mateixes autores; 'El meu primer llibre de Sant Jordi', de Màriam Ben-Arab Canela; 'Germans!', de Rocio Bonilla, i 'El monstre de colors', d'Anna Llenas.

En castellà, els més venuts han estat 'The Crazy Haacks y la cámara imposible', de The Crazy Haacks; 'De (casi) todo se aprende', de Paula Gonu; 'El principito', d'Antoine de Saint-Exupéry; '¡Aventuras en Londres!', de Martina D'Antiochia, i 'Cuentos de buenas noches para niñas rebeldes', d'Elena Favilli i Francesca Cavallo.