Voldria saber quant la dona es va convertir en mare. La meva llegenda diu; en el moment en que vaig obrir els ulls i la vaig veure. Des de llavors, es mare i estem units.

Jordi va ser el nom decidit per anomenar-me, i jo mateix, ara, el tornaria a escollir per a mi.

M´agrada gaudir dels fils que ens uneixen, a part dels vitals, els que no es veuen i els que estan. Existeix una lligam entre nosaltres, la família i la terra on vivim.

Estimar-se en forma de rosa, escoltar-se amb els ulls, parlar amb un llibre, són tradicions que m´acaronen encara més al nostre benvolgut Sant Jordi.

A la mare, des de petit sempre li he ofert la rosa el 23 d´abril, i a la germana mentre fou soltera també. Tal com mana la tradició catalana. A casa la mare la cuidem cada dia, però per sant Jordi li recordem el que és i representa per a tots.

Ara fa temps el pare va convertir-se en estel i va volar cap els avis ,a casa, li portem una rosa més a la mare, d´aquesta manera ens recordem junts de tots. Després la germana el seguir, i la rosa que ella sempre duia no faltarà mai per sant Jordi, ara, per la mare i per a ella també.

El 22 d´abril a la nit pengem la senyera al balcó, per que el dia 23 es desperti amb les quatre barres al matí, gaudint de la diada i sabent que sant Jordi no es tan sols el meu sant, es el dia en que li reconeixem el dret a la mare a ser estimada una mica més, amb una rosa, dels que hi són i els que no.

Al vespre ,la mare posa en aigua les roses al costat de les fotografies dels que falten, amb una espelma i poca llum, i quan les parades de la rambla de floristes i llibretes ja recullen, i el dia posa nit, puc escoltar sempre en aquell dia, una oració de la mare donant gràcies a la vida per tenir un sant Jordi i una llar al país.

A la mare, mai li cauen els ulls amb la mirada i les llàgrimes que li llisquen són de joia i oblit, quan tenca els ulls, olora la perfumada i única nit de roses del 23 d´abril.

Somriu i dorm, avui tots hem estat amb ella, per un cop més ,s´ha sentit família, mare i estimada.

Bona nit mare. Sant Jordi a estat aquí.