#LLIBRERIESOBERTES

La iniciativa neix de la cooperativa SOM i de l'agència Mortensen. Proposa al lector un catàleg de més de 7.000 títols de 550 editorials a través del web de LlibreriesObertes. Es compra el llibre, es tria una de les llibreries i es passa a recollir per l'establiment un cop acabi el confinament. Ja hi ha 403 llibreries adherides i ahir ja s'havien venut prop d'11.000 llibres. La llibreria escollida rep íntegrament l'import de la compra. A la Catalunya Central aquestes són les 26 llibreries que participen en el projecte: Abacus i Llibreria Papereria Abrera (Abrera); Llibreria Huch i Quatre Cantons (Berga); Llibreria Mercat i Llibreria Viñas (Cardona); Papereria Llibreria Núria 2 (Esparreguera); Abacus, Aqualata i Llegim...? (Igualada); Llibreria Purgimon i Papereria Papers (La Seu d'Urgell); Abacus, Llibreria Rubiralta, Parcir i 2 de Piques (Manresa); La Moral Llibreria Art&Cultura (Masquefa); Llibreria Obradors (Navàs); Llibreria Literator i Papereria Llibreria Núria (Olesa); Cal Siller (Prats de Lluçanès); Impremta Cadí i Llibreria Papereria Viladesau (Puigcerdà); Llibreria Utopia (Sallent); El Racó de les Paraules (Sant Joan de Vilatorrada) i Llibreria Pellicer (Solsona).

LIBELISTA

Portal sorgit el 2015 que agrupa més d'un centenar de llibreries independents. De les nostres comarques Parcir (Manresa); Utopia (Sallent) i El Racó de les Paraules (Sant Joan). Els beneficis van dirigits a la llibreria que escull el comprador. Envien a domicili o els llibres es passen a recollir a l'establiment triat quan s'acabi el confinament. Llegir en Català (LEC) ha impulsat la campanya #ObrimFinestres, que promou la venda a través d'aquest portal.

ADOPTA UNA LLIBRERIA

Campanya impulsada per Comanegra amb set editorials més. Envien a casa ara o quan s'aixequi el confinament. El 30 % de l'import es destina a la llibreria que tria el comprador.