Aquests són els llibres més venuts per Sant Jordi a Manresa i Berga

En ambdues ciutats el rànquing és encapçalat per les mateixes obres: "32 de març" de Xavier Bosch i "Les nostres mares" de Gemma Ruiz

Compradors i passejants a la llibreria Huch del carrer Major de Berga aquest Sant Jordi

Compradors i passejants a la llibreria Huch del carrer Major de Berga aquest Sant Jordi / Miquel Spa

Redacció

Enguany, Sant Jordi ha tornat a donar un dia de glòria als llibres. Els carrers on van situar-se les parades a Manresa i Berga van veure com una gentada hi desfilava durant tot el dia. Petits i grans, van tenir l'oportunitat de comparar les obres de parada a parada, fins a trobar els capricis literaris que estaven esperant comprar. Aquest dilluns és moment de dir a deu a la diada i també de conèixer quins són els llibres més venuts per Sant Jordi 2023 a Manresa i Berga:

Rànquing dels més venuts a Manresa

  1. "32 de març" de Xavier Bosch: ambientada a París durant la Segona Guerra Mundial, ahir es va esgotar a les parades del Passeig de Manresa.
  2. "Les nostres mares" de Gemma Ruiz: va ser l’obra de ficció en català més venuda aquest Sant Jordi. A la tarda era difícil de trobar a Manresa.
  3. "De la sabana a Mart" de Xavier Sala i Martín: una de les obres més venudes de no-ficció en català.
  4. "Les calces al sol" de Regina Rodríguez Sirvent: el llibre de l’autora ceretana d’Alp va ser el quart llibre més venut a Catalunya.
  5. "Tinc un volcà i no vull respirar" de Míriam Tirado i Joan Turu: els bagencs van situar el seu llibre entre els més venuts a Manresa, i va ser el segon més venut a Catalunya de literatura infantil i juvenil en català, darrere del mediàtic Titó.
  6. "La pell del món" de Xavier Mas Craviotto: el bagenc va ser un dels autors més venuts al Sant Jordi de Manresa. Dissabte, la vigília, va signar exemplars a l’Abacus i ahir va ser a Barcelona.
  7. "París érem nosaltres" d'Andreu Claret: el llibre del periodista i escriptor Andreu Claret -el seu pare era de Súria- ha sigut un dels que ha tingut més tirada a Manresa. 
  8. "Una nova manera de viure" de Kohei Saito: editat per la manresana Tigre de paper, el professor japonès reclama el final del model capitalista.
  9. "Neguit permanent" de Tsitsi Dangarembga: una de les obres més importants de la literatura africana del segle XXI.
  10. "El llibre dels impolssibles" de Màgic Pol: el manresà ha escrit un llibre que proposa aprendre a fer màgia a casa.

Rànquing dels més venuts a Berga

  1. "32 de març" de Xavier Bosch: ambientada a París durant la Segona Guerra Mundial.
  2. "Les nostres mares" de Gemma Ruiz: va ser l’obra de ficció en català més venuda aquest Sant Jordi.
  3. "La gran enciclopèdia del Barça" de la Sotana: volum amb més de 400 pàgines de dades, dates i els noms de la història del club.
  4. "El món entre llums i ombres" de Joaquim Sala: una aventura analítica sobre els límits i desmesura en la societat accelerada. 
  5. "Una visió del Berguedà" de Joan Ribera: Una aproximació al Berguedà a través del fotògraf.
  6. "L’aprenent de pare" de Joan Turu: El procés d’aprenentatge d’un pare novell.
  7. "De la sabana a Mart" de Xavier Sala i Martín: un homenatge a les generacions que han possibilitat l’evolució humana.
  8. "Demà, demà, demà" de Gabrielle Zevin: un relat sobre la nostra necessitat de connectar, d’estimar i de ser estimats.