L'indicador accelera la retallada de posicions que registra des de fa més d'un mes en espera que el Banc Central Europeu (BCE) baixi dijous que ve els tipus d'interès oficials, actualment en el 3,25%.

Els experts consultats per Europa Press destaquen que la relaxació dels preus a la zona euro donen marge de maniobra a l'institut emissor per flexibilitzar la política monetària, intentar sortejar la recessió a Europa i contribuir a normalitzar el mercat interbancari.

Segons IG Markets, l'organisme que presideix Jean Claude Trichet podria aplicar una retallada històrica de tres quarts de punt i situar el preu del diner al 2,5%. Tot i això, adverteix que "davant de la situació tan extraordinàriament crítica que travessem, una retallada més dràstica seria raonable i sensata", fins a deixar els tipus al 2,25%.

L'indicador va tancar el passat mes de novembre un altre cop a la baixa, en situar-se al 4,35%, i si continua així fins a finals d'any aconseguiria sumar un altre mes a la baixa.

En aquest sentit, el vicepresident segon del Govern i ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha considerat "molt positiva" la dada de l'euríbor de novembre i ha assegurat que, si manté aquesta tendència, els usuaris podran veure reduïdes "en 50 euros al mes" les seves quotes hipotecàries al desembre .

Solbes ha recordat durant la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que els qui revisin les seves hipoteques amb la dada de novembre veuran reduïda la seva quota mensual, "la primera rebaixa des de setembre del 2005".