Tranquil·litat davant l’adversitat, il·lusió i sentit comú són les armes amb què, segons el president de la patronal, Joan Sarri, cal afrontar aquesta difícil situació, de la qual es pot sortir enfortit aplicant els criteris de voluntat de creixement que van fer mereixedores dels guardons les empreses homenatjades.

Una seixantena de persones va assistir a la vetllada, en què es va optar per descartar la presència d’un conferenciant extern, com s’ha fet en anteriors edicions d’aquesta festa sectorial de Sant Eloi, per atorgar tot el protagonisme a la innovació empresarial del territori. Així, Vilardell Purtí va explicar als comensals en què ha consistit la seva aposta pels implants dentals, amb què aquesta empresa amb seu actual a Santpedor s’està fent un nom en el mercat internacional de les clíniques del sector. Avinent, la marca amb què Vilardell Purtí comercialitza des del 2006 el seu innovador sistema, és un exemple de l’èxit de la iniciativa i de la recerca del producte propi, una actitud que entronca amb el missatge donat pel president de la patronal acabat el sopar: «la crisi, com les malalties, passarà, i haurà d’haver servit per perfeccionar el sistema i per trencar esquemes». «La por, per als altres», va concloure Sarri en una al·lusió als mèrits d’empreses que, com les premiades, estan abonades a «la innovació que no surt mai a les estadístiques», com va apuntar Pere Casals, de Casals Cardona, en nom dels guardonats.

Durant la nit va haver temps per recordar els pioners en el sector, com el fundador de la cinquantenària premiada, Jaume Vilardell Purtí, i perquè l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí, recordés als presents els avantatges de gaudir, al territori, d’equipaments com el CTM, el Centre de Formació Pràctica i el futur Parc Central, i perquè instés les diferents institucions (des de la Cambra a la UPC i la FUB) a «coordinar-se» per afavorir la «creació d’un sistema d’informació conjunt».