10 de desembre de 2008
10.12.2008
Iniciativa

Japan Airlines estudiarà crear un vol directe a Barcelona a partir del 2010

10.12.2008 | 11:30
Japan Airlines estudiarà crear un vol directe a Barcelona a partir del 2010

La companyia aèria Japan Airlines (JAL) ha manifestat la voluntat de crear un vol directe entre Tòquio i Barcelona en un futur pròxim. Així ho han expressat els dirigents de la companyia japonesa al president del Govern, José Montilla, durant la reunió que han mantingut aquest dimecres al matí a Tòquio, en la qual s'han compromès a estudiar-ho. Aquesta iniciativa sorgeix arran de l'increment de relacions econòmiques, comercials i de turisme entre els governs català i nipó i amb vista a l'adquisició per part de la companyia d'uns nous models d'avió de tipus mig al 2010, adients per a aquest tipus de vol donada la seva lleugeresa, baix consum i una capacitat reduïda de 250 passatgers.

Segons ha informat Montilla, els avions de què disposa actualment la companyia aèria japonesa són massa grans en relació amb la demanda catalana en aquest àmbit, ja que tenen una capacitat per a 500 passatgers. Ara, amb vista a l'adquisició dels nous models Boeing 787 que JAL preveu tenir entre finals del 2009 i principis del 2010, i sempre que les relacions entre Catalunya i Japó es continuïn incrementant i la conjuntura econòmica mundial ho permeti, la companyia es planteja la creació d´aquest vol directe.

En la reunió, a la qual hi han assistit junt amb Montilla el vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, i la secretària d'Afers Exteriors, Roser Clavell, l'executiu català ha manifestat el seu interès per aquesta qüestió i s'ha posat a disposició de la companyia en tot el que estigui en les seves mans. Aquesta predisposició del Govern respon, segons paraules de Montilla, a la importància d'incrementar el número de vols intercontinentals.

No seria la primera vegada que Japó i Catalunya estan comunicats mitjançant un vol directe, tot i que en el passat la iniciativa s'ha limitat a uns quants mesos de durada. Aquesta ha estat el darrer acte del president del Govern en terres nipones, on des de diumenge de la setmana passada s'ha reunit amb els dirigents de les principals companyies japoneses amb interessos a Catalunya. Montilla té previst tornar aquest mateix dimecres a la tarda a Barcelona.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema