10 de desembre de 2008
10.12.2008
Dades

L'euríbor baixa fins al 3,563% en la seva taxa diària i situa la mensual en el 3,748%

10.12.2008 | 13:36

L'euríbor, tipus al qual es concedeixen la majoria de les hipoteques a Espanya, continua la tendència baixista que va començar fa ja més de 40 dies, i ha situat avui la seva taxa diària en el 3,563%, la més baixa des de l'agost del 2006, que col·loca el nivell mensual en el 3,748%.

La retallada de tipus aplicat pel Banc Central Europeu de manera coordinada amb altres bancs centrals el mes d'octubre passat va ser el detonant per a la caiguda de l'euríbor, que va acabar de consolidar la seva tendència baixista després de la decisió que va prendre el passat 4 de desembre l'institut emissor en situar els tipus en el 2,5%.

L'augment de liquiditat i la caiguda dels tipus ha tranquil·litzat al mercat interbancari, i permet a l'indicador retallar des del passat 10 d'octubre, dos dies després de l'històrica retallada de tipus coordinada, fins avui 1,9 punts percentuals. Del començament de mes ençà, l'indicador ha experimentant un descens de 0,358 punts.

Malgrat el descens, el president del Banc Central Europeu (BCE), Jean-Claude Trichet, ha reconegut dilluns que els tipus interbancaris, i en particular l'euríbor, segueixen estant "massa alts", i ha assenyalat que les autoritats monetàries estan fent tot el que poden per recuperar la normalitat al mercat interbancari i aconseguir la disminució dels tipus interbancaris.

Els experts asseguren que l'euríbor ha de seguir baixant fins a situar la seva taxa en línia amb els tipus oficials d'interès, que ara mateix es troben en el 2,5%. Tot i això, les últimes caigudes registrades per l'euríbor ja permeten als consumidors notar un cert alleugeriment en les seves quotes mensuals.

En el cas que l'indicador tanqués el mes de desembre en el 3,7%, els usuaris que tinguin una hipoteca mitjana de 150.000 euros, a un termini de 26 anys i amb un diferencial de 0,75%, pagarien uns 818,52 euros al mes, un 10% menys que fa un any, quan l'indicador se situava en el 4,793%.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema