11 de desembre de 2008
11.12.2008
UGT

Álvarez adverteix que no acceptaran congelar salaris per garantir l'estabilitat de l'ocupació

11.12.2008 | 21:28

El secretari general de la UGT de Catalunya, Josep Maria Álvarez, ha advertit avui a les patronals que estan "ben equivocades" si pensen que els treballadors acceptaran congelar els seus salaris per garantir l'estabilitat de l'ocupació.

Al seu "bloc" a Internet, Álvarez afirma que "no és moral ni ètic" demanar als treballadors que acceptin congelar els seus sous quan ells no han estat els causants de l'actual situació de crisi econòmica.

A més, afegeix, l'aplicació d'aquesta mesura suposaria en la pràctica baixar els salaris, ja que els empleats perdrien poder adquisitiu.

Álvarez critica especialment que Sony hagi aprofitat el viatge del president català, José Montilla, al Japó, per posar una altra vegada sobre la taula el debat de la congelació salarial, una mesura que ja fa mesos que l'empresa negocia amb la plantilla de Viladecavalls (Vallès Occidental).

"No acabo d'entendre l'interès que ha tingut la multinacional a aprofitar el viatge del president Montilla per llançar l'amenaça dels salaris (...). L'únic que ha aconseguit és distorsionar de forma grollera el viatge del president de la Generalitat", assegura Álvarez.

El màxim responsable d'UGT a Catalunya considera "absolutament escandalós" que la multinacional nipona insisteixi en la idea de congelar salaris tenint en compte que els treballadors cobren una mitjana de 1.200 euros mensuals, "cap meravella".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema