Els treballadors demanen indemnitzacions de 70 dies per any treballat més una quantitat compensatòria lineal que seria de 210 dies de salari per l’actual ERO; 140 per un possible expedient que es pogués presentar el 2009; 70, per un de presentat el 2010; 35, per un el 2011; i 30, pel 2012. La intenció del comitè és incentivar la voluntarietat, de manera que hi hagi prou treballadors que es vulguin acollir a aquest hipotètic pla per garantir que no hi haurà baixes forçades a la plantilla.

La contraoferta del comitè és ambiciosa, i no es confia que la multinacional, en la reunió que es mantindrà aquest matí a Barcelona, s’hi avingui sense més. Amb tot, s’espera que Pirelli augmenti els recursos del pla social presentat fa uns dies, que preveien indemnitzacions de 35 dies per any treballat per als de més de sis anys d’antiguitat i complements lineals de 15.000 euros per als de menys antiguitat, entre altres mesures. L’empresa ja va augmentar aquestes quantitats en una reunió precedent (38 dies per any i 17.500 euros), però des del comitè es valora encara com a «molt insuficient» la proposta de Pirelli.

La contraoferta del comitè inclou, a més a més de les indemnitzacions, garanties per a una durada de sis anys que les sortides possibles que es poguessin fer en futurs expedients serien en les mateixes condicions que es pactin avui, una mesura que l’empresa ja va acceptar estudiar. També es reclamen prejubilacions a partir dels 53 anys mitjançant un pla de pensions; el manteniment, per als treballadors que ho desitgin, de les jubilacions marcades pel conveni; recol·locacions internes en feines que ara fan empreses externes a Pirelli; i que el personal amb contractes de relleu rebi una quantitat compensatòria, a més a més de la indemnització corresponent, pels diners que ha deixat de percebre.