A tot Espanya, la taxa mensual també va baixar quatre dècimes al novembre respecte al mes passat, i la taxa interanual va quedar en el 2,4%, una dècima menys que a Catalunya, gràcies a l'abaratiment dels carburants i de gran part dels aliments, com ara la llet, el formatge, el pa, els llegums i l'oli. Aquesta taxa del 2,4% és la més baixa des d'agost del 2007, quan la inflació va arribar al 2,2%.

Els preus que més van baixar a Catalunya van ser els del transport (-4,3%), seguits d'oci i cultura (-1,1) i hotels, cafès i restaurants (-0,3). També van baixar habitatge i comunicacions, amb un -0,1% cadascun. En canvi, els preus que més van pujar van ser els de vestit i calçat (3,8%).

Per províncies, la que va registrar un major descens de l'IPC al novembre va ser Girona (-0,8%), seguida de Tarragona (-0,7%), Lleida (-0,5%) i Barcelona (-0,2%). Aquesta última registra una variació interanual per sobre de la mitja catalana, amb un augment del 2,7%, mentre que Girona i Lleida estan en el 2,4%, i Tarragona en el 2%.