El BBVA ha enviat aquest dilluns una nota a la CNMV en què admet que podria haver perdut fins a 300 milions d'euros en el cas de frau protagonitzat per la societat nord-americana Madoff Investment Securities.

El banc explica que en la seva xarxa internacional, la suma de la inversió dels clients del BBVA en fons d'aquesta entitat se situa a l'entorn dels 30 milions, i que ha actuat com a estructurador per a altres entitats que han invertit a Madoff. 'Si com a conseqüència del frau denunciat el valor d'aquests fons fos nul', admet, 'la pèrdua neta potencial per al BBVA derivada de la cobertura d'aquesta activitat se situaria a l'entorn dels 300 milions d'euros'.

En el comunicat que ha enviat a la CNMV el banc explica que 'no té inversió directa a Madoff Investment Securities' i que 'no ha comercialitzat als seus clients minoristes o de banca privada a l'Estat produectes gestionats o dipositats' a aquesta entitat. No obstant, apunta que 'en la seva xarxa internacional, la suma de la inversió de clients de BBVA en fons d'inversió que alhora es trobaven dipositats a Madoff se situa a l'entorn dels 30 milions d'euros', i que com a estructurador pot haver perdut fins a 300 milions.En concret, el BBVA explica que aquesta activitat com a 'estructurador' l'ha feta 'exclusivament per a altres entitats financeres i inversors institucionals de productes referenciats a Fons d'Inversió de tercers que han invertit, alhora, a Madoff'. Es traca de les entitats Pimeo Fund, gestionada per Pioneer Alternative Investment, i Fairfield Sentry Limited, gestiont per Kingate Management Ltd. Si el valor d'aquests fons fos nul, admet el banc, 'la pèrdua neta màxima potencial per al BBVA derivada de la cobertura d'aquesta activitat se situaria a l'entorn dels 300 milions'.A la nota, el BBVA explica que 'està en contacte amb assessors legals externs per valorar la informació existent i determinar les possibles accions que s'han d'emprendre en defensa dels seus interessos.