15 de desembre de 2008
15.12.2008
crisi internacional

Fernández Ordóñez diu que la quota d'Espanya en l'FMI i en el BM no reflecteix la seva importància econòmica

15.12.2008 | 12:08

El governador del Banc d'Espanya, Miguel Ángel Fernández Ordóñez, ha afirmat avui que la quota d'Espanya en el Fons Monetari Internacional (FMI) i en el Banc Mundial, institucions cridades a liderar la sortida de la crisi internacional, "no està alineada amb la importància de l'economia espanyola en el context mundial".

Durant la seva intervenció en la jornada 'Espanya en el Fons Monetari Internacional i el Banc Mundial: Cinquanta anys de relació', organitzada pel Ministeri d'Economia i Hisenda i el Banc d'Espanya, Fernández Ordóñez ha considerat que aquest és un element de "frustració" i "descontentament".

Amb tot, el governador del Banc d'Espanya ha afegit que és just reconèixer que aquest "desalineació" ha estat "parcialment corregida" en l'última reforma de quotes aprovada aquest mateix any a l'FMI. "Confiem que seguirà corregint-se en el futur", ha postil·lat.

En qualsevol cas, Fernández Ordóñez ha assenyalat que, després de 50 anys, "Espanya ha consolidat una important presència i una participació activa en l'impuls de les polítiques de l'FMI i el Banc Mundial".

EL PAPER DE L'FMI I EL BANC MUNDIAL DAVANT DE LA CRISI.

En aquest punt, el governador del banc emissor ha indicat que les dues institucions financeres estan cridades a jugar un "paper central" en el futur del sistema financer internacional. En aquest sentit, ha apuntat que tant l'una com l'altra han de sortir reforçades de la reforma que discuteix des de l'última cimera del G-20.

"L'FMI i el Banc hauran de revisar les seves polítiques i la seva pròpia governabilitat interna", ha afirmat per afegir a continuació que, com ha quedat patent en la mateixa cimera de Washington, el Fons d'assumir, juntament amb el Fons d'Estabilitat Financera, la responsabilitat inicial de recomanar mesures adequades per restablir la confiança i l'estabilitat del sistema financer global i per suavitzar els efectes de la crisi sobre l'economia real.

A més, Fernández Ordóñez ha apostat perquè les dues institucions han de garantir que les economies emergents i els països en desenvolupament en dificultats tinguin accés als recursos financers que precisen.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook