"Actualment no tenim cap acord sobre Repsol", ha subratllat Alekperov, durant un acte sobre responsabilitat social empresarial celebrat a Moscou, en què no ha especificat els projectes internacionals que s'ajornaran tot i que, sí que ha confirmat que la companyia s'esforçarà per mantenir la inversió a l'oest de Sibèria i Yamal, segons Interfax.

Un portaveu oficial de Lukoil consultat per Europa Press ha subratllat que la companyia no té cap acord per a la compra de Repsol, i ha dit que totes les informacions sobre la seva entrada en la petroliera espanyola són tan sols "rumors".

Per la seva banda, Fonts oficials de Repsol, Sacyr Vallehermoso i Criteria consultades per Europa Press no han pogut aclarir si entre els projectes que posposarà la russa es troba el seu interès per la companyia que presideix Antoni Brufau.

Lukoil negocia des de fa setmanes la seva entrada en la primera petroliera espanyola, mitjançant la compra de la participació del 20% que té Sacyr Vallehermoso a Repsol-YPF i fins i tot l'adquisició d'un 9% addicional, en mans de Mutua Madrileña, Criteria i Caixa Catalunya.

El ministre d'Energia Rus, Serguei Shmatko va assegurar la setmana passada que el Govern està disposat a donar suport polític a la companyia petroliera en la seva oferta de compra de sobre l'espanyola Repsol en el cas que la major petroliera privada de Rússia sol·licités aquest suport.