Sociéte Général és, de moment, la tercera entitat francesa a donar a conèixer les xifres de la seva exposició al frau massiu provocat per l'expresident de Nasdaq, després de PNP Paribas anunciés ahir a la nit unes pèrdues de fins a 350 milions d'euros.

"Tot i que BNP Paribas no té inversions en els fons d'alt risc gestionats per Bernard Madoff Investment Services, el seu risc d'exposició és a través de negocis i préstecs", ha explicat l'entitat en un comunicat en què afegia que si, com a resultat del presumpte frau, "el valor dels actius d'aquests fons d'alt risc és zero", les pèrdues de BNP Paribas podrien pujar a "uns 350 milions d'euros".

El tercer afectat a França és Natixis, que assegura que no té una exposició "directa" als fons però veure's afectada de manera "indirecta" per valor de 450 milions d'euros. L'entitat sosté que l'impacte real de l'exposició dependrà tant del grau de cobertura dels actius col·locats en nom seu com del resultat dels recursos judicials que disposa el banc en aquest assumpte.

En un comunicat, el banc majorista que comparteixen els grups Caisse d'Epargne i Banque Populaire ressalta que no ha fet "cap inversió per compte propi en els fons de cobertura gestionats per Bernard Madoff Investment Securities", però que ho ha fet en el marc d'operacions en nom dels seus clients.