La reducció de terminis suposaria també rebaixar el deute de clients en 37.096 milions i el deute a proveïdors en 21.358 milions, així com millorar el saldo de 15.738 milions, degut a la disminució de la morositat.

L'estudi calcula que la rendibilitat financera de les pimes milloraria un 5,3%, l'apalancament un 4,6%, la rendibilitat econòmica un 6% i la productivitat de l'actiu un 7,4%. Alhora, la liquiditat augmentaria un 4,4% i el deute disminuiria un 3,8%.

El president de Pimec, Josep González, ha advocat perquè el canvi en els terminis de cobrament es porti a terme de manera "gradual", però ha destacat la necessitat de rebaixar dies, ja que, mentre la mitjana de cobrament a Espanya és de 94 dies, a Europa és de 55,5.

A més, segons una enquesta sobre morositat elaborada per Pimec entre un centenar d'empreses, la ràtio d'impagats ha passat de l'1% el 2007 a més del 2,5% a les estimacions del 2008.

González ha argumentat que "terminis de pagament alts impliquen risc alt i morositat alta", i ha reclamat a l'Administració que doni exemple pagant abans pels serveis que contracta. També li ha proposat que, per millorar la liquiditat de les empreses, no s'apliqui l'IVA a les operacions no cobrades.