17 de desembre de 2008
17.12.2008
Acord

L'Eurocambra bloqueja la norma que permet ampliar la jornada laboral fins a 65 hores setmanals

17.12.2008 | 13:22

El Parlament Europeu va bloquejar avui la norma que permet ampliar la jornada laboral màxima a 65 hores setmanals, que va ser aprovada pels ministres de Treball dels 27 el passat mes de juny amb el vot en contra d'Espanya.

Els eurodiputatts van aprovar per majoria absoluta una sèrie d'esmenes que exigeixen que en un termini màxim de 3 anys se suprimeixin totes les excepcions a la jornada laboral de 48 hores setmanals.

L'Eurocambra va exigir a més que es consideri temps de treball la totalitat del temps de guàrdia, inclòs el període inactiu. Això qüestiona també l'acord arribat pels Vint-i-set, segons el qual el període inactiu de la guàrdia (per exemple, quan un metge dorm en un hospital) no ha de considerar-se com temps de treball tret que la legislació nacional, un conveni col·lectiu o un acord entre interlocutors socials disposi el contrari.

Les esmenes fonamentals van rebre un respatller molt superior a la majoria absoluta de 393 vots que era necessaris perquè sortissin endavant. La majoria van obtenir més de 500 vots. Això significa que, a més de socialistes i grups d'esquerra, van ser donades suport per molts eurodiputatts del Partit Popular Europeu, inclosos els espanyols.

El vot de l'Eurocambra obre ara un nou període de negociació de 90 dies (denominat 'conciliació') entre el Parlament i el Consell al cap del com, si no hi ha acord, decau el text.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema