Però avança, fet que la setmana passada semblava difícil, atès que la multinacional havia anunciat que, en el seu criteri, el període de consultes acabava el dia 12. Divendres, a última hora, Treball va convocar les dues parts a dues reunions, que s’han celebrat dilluns i dimarts d’aquesta setmana. En aquestes últimes converses s’ha aconseguit desbloquejar la negociació i, tot i que les posicions continuen encara molt llunyanes, segons fonts sindicals, ambdues parts s’han donat fins dimarts de la setmana que ve per arribar a un acord. Més enllà del dia 23, la multinacional diu que ja no negociarà res.

La reunió de dilluns va acabar molt tard al vespre; ahir el comitè i l’empresa es van reunir des del matí fins ben entrada la tarda. Són moltes hores, en què les dues parts intenten establir ponts. De moment, la multinacional s’ha compromès a parlar de plans de pensions, un concepte que no entrava en el seu pla social. I, a més, ha assumit la necessitat, plantejada pel comitè, de presentar un aval pels possibles expedients que es puguin presentar en el futur, ja que la plantilla reclama que si hi ha més processos d’acomiadament es facin en les condicions que es faran ara, que es considera que seran millors que les que es poguessin pactar més endavant, atesa la incertesa del mercat i la voluntat manifesta de Pirelli d’invertir en països emergents.

Per part del comitè, també hi ha hagut l’intent d’apropar posicions amb l’empresa, i així ahir es va proposar a la multinacional que les indemnitzacions pels acomiadaments siguin de 65 dies per any treballat, una rebaixa respecte als 70 inicialment reclamats pel comitè. Pirelli es va comprometre a donar dilluns una resposta als treballadors, en la nova reunió convocada per Raquel Calveras, la cap dels serveis de Relacions Laborals de la delegació territorial de Treball, assignada aquestes últimes hores a la mediació en subs-titució de l’inspector Blas Alastio. Una empenta jeràrquica a la negociació per part de l’administració, que empeny les dues parts perquè arribin a un acord.

Si es tanca satisfactòriament la negociació la setmana que ve, la intenció del comitè és convocar una assemblea general de treballadors no abans del 7 de gener amb l’objectiu que la plantilla ratifiqui l’acord.