Un comunicat de la Generalitat afirma que Camps, en una entrevista a Onda Cero, ha exigit la participació de totes les comunitats autònomes per tancar per "unanimitat" un nou model de finançament per als espanyols.

En referència a una possible reunió de Zapatero i Montilla per a arribar a un acord en matèria de finançament autonòmic, Camps ha afirmat: "No tindria cap sentit que una comunitat autònoma d'Espanya formalitzés el sistema de finançament per a totes les autonomies amb el president del Govern de forma bilateral".

Camps ha instat Zapatero a reunir-se amb totes les comunitats autònomes per a, entre totes elles, acordar el model de finançament.

"Imagino que no pretendran decidir el finançament de la sanitat d'Andalusia, la Comunitat Valenciana, Múrcia o Castella-la Manxa perquè és una qüestió que ens competeix a tots", ha afirmat.

Un acord entre el president del Govern d'Espanya i un president d'una comunitat autònoma en matèria de finançament manca, segons Camps, "de transcendència jurídica alguna. Una altra cosa és que el vulguin donar certa formalitat amb aquest tipus d'accions que el agraden al president Zapatero".

Per a Camps, "el govern socialista, amb aquestes accions, es presenta com una gran ficció, que marea, que proposa i que després no compleix, en una Espanya que va quedar congelada des que Zapatero va prendre les regnes".