20 de desembre de 2008
20.12.2008
Declaracions

Toxo es marca com a objectiu 'col·locar la feina al centre de la societat'

20.12.2008 | 16:27

El nou secretari general de CCOO, Ignacio Fernández Toxo, ha explicat aquest dissabte al matí durant el plenari les línies d'acció del seu mandat després d'aconseguir la direcció del sindicat per davant del seu contrincant, José María Fidalgo.

Toxo vol 'col·locar la feina al centre de la societat' perquè cal 'un canvi de model productiu i una nova distribució de la riquesa per guanyar en igualtat social i sostenibilitat'. Un dels objectius de Toxo és millorar les relacions amb UGT. Per aquest motiu, el nou secretari general de CCOO espera tenir una reunió aviat amb el seu homòleg d'UGT, Cándido Méndez.

Toxo ha estat felicitat pel president del govern espanyol, José Luís Zapatero, per la vicepresidenta, María Teresa Fernández De la Vega i ha parlat també amb el ministre d'Indústria, Miguel Sebastián. El govern espanyol espera mantenir les mateixes bones relacions com fins ara amb el sindicat. En aquest sentit, durant el discurs, Toxo ha deixat anar que caldrà 'afinar diverses coses en relació al sistema representatiu espanyol'.

En un comunicat, el número dos del PSOE, José Blanco, destaca 'que la responsabilitat dels sindicats ha contribuït de forma decisiva al progrés econòmic i social' de l'Estat.

'El consens ha permès la pau social, que és la base fonamental per plantar cara a la crisi i treballar per la recuperació econòmica i la creació d'ocupació', ha dit Blanco.

Durant el discurs que ha tancat el 9è Congrés Confederal de CCOO, Toxo ha destacat el paper de les federacions, 'entenc les federacions com els tirants de la confederalitat i per això crec que el nostre sindicat necessita federacions ben implantades en el conjunt del país i amb la capil·laritat suficient per a arribar a l'últim racó on hagi treballadors i treballadores'.

'Aquest és el contracte que aquest sindicat acaba de subscriure amb la societat i els treballadors i treballadores espanyoles, aquest és el repte', ha dit Toxo.

Els reptes més immediats per CCOO són 'el diàleg, la concertació, i l'exigència en al defensa dels drets dels treballadors'.

CCOO no veu amb bons ulls la reforma de la llei d'estrangeria

Al nou secretari general de CCOO no li agrada la proposta per modificar la llei d'estrangeria que el Consell de Ministre va aprovar aquest divendres i que preveu endurir la reagrupació familiar, segons Toxo, 'és injusta' precisament en aquest plantejament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema