El primer fabricant d'automòbils del món anunciarà dilluns que ve una nova revisió a la baixa de les seves previsions de resultats i vendes per al present exercici fiscal. La companyia automobilística preveu registrar pèrdues operatives, per primera vegada des de l'exercici fiscal 1937-1938, el seu primer exercici d'activitat.

La corporació que presideix Katsuaki Watanabe va obtenir un benefici operatiu de 140.000 milions de iens (1.085 milions d'euros al canvi actual) durant els sis primers mesos de l'exercici fiscal (d'abril a setembre).

Toyota preveu aconseguir pèrdues operatives al tancament d'aquest exercici fiscal si l'actual tendència de vendes i el tipus de canvi del ien es manté. La firma espera que millori el tipus de canvi del ien respecte al dòlar i a l'euro.

Per la seva banda, el diari japonès 'Nikkei business' estima que el grup Toyota, incloses les seves filials, podria patir pèrdues operatives per a l'any complet, mentre que el diari japonès 'Manichi' ha explicat que la companyia podria no presentar un 'profit warning' aquest mes.