23 de desembre de 2008
23.12.2008
vicepresident de Catalana d'Iniciatives

Rafael Suñol coordinarà el grup inversor per a la compra de Spanair

23.12.2008 | 20:42

El vicepresident executiu de Catalana d'Iniciatives, Rafael Suñol, ha assumit les funcions de coordinació en el procés previ a la compra de Spanair a les línies aèries escandinaves SAS, que es prolongarà fins al 31 de gener de 2009, segons un comunicat d'aquesta firma de capital risc.

Rafael Suñol ha estat designat coordinador del grup inversor que ha formalitzat una oferta de compra per la companyia aèria Spanair, actualment propietat del grup escandinau SAS.

La proposta d'adquisició està liderada pel Consorci Turisme de Barcelona -organisme de promoció exterior de la capital catalana participat per la Cambra de Comerç i l'ajuntament-, així com per la pròpia Catalana d'Iniciatives, societat de capital risc participada per destacades companyies privades, el consistori barceloní i la Generalitat.

Suñol coordinarà el procés previ obert per al desenvolupament de l'operació que, com es recordarà, es prolongarà fins al 31 de gener de 2009.

"La citada oferta d'adquisició per Spanair està alineada amb els termes i continguts del pla de viabilitat que l'aerolínia està desenvolupant els últims mesos, i que contempla la concentració de l'activitat als aeroports de Barcelona, Madrid i Palma de Mallorca", indica Catalana d'Iniciatives.

Així mateix, la proposta recull altres aspectes importants, com la permanència de SAS en l'accionariat de la nova Spanair, i tant SAS com els seus futurs socis coincideixen en la gran oportunitat que suposa per a Spanair l'impuls de l'aeroport de Barcelona com a hub internacional.

Suñol, nascut a Barcelona el 1944, és llicenciat en Econòmiques i màster en Administració d'Empreses per ESADE i en Alta Direcció per l'IESE.

En l'actualitat és vicepresident executiu de Catalana d'Iniciatives i president de la Federació de Mutualitats de Catalunya.

També ha estat exvicepresident de Fecsa-Endesa i en l'actualitat és conseller de societats com Red Eléctrica de España, Peugeot España, Inypsa i Telstar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema