L'aerolínia està fent "tot el possible" per a recol·locar els passatgers en diferents vols i s'ha vist obligada buscar altres alternatives per transportar als passatgers, com recórrer a altres companyies, segons han indicat aquestes mateixes fonts.

La direcció de la companyia es reunirà un altre cop amb el Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) dimarts que ve per seguir les negociacions sobre el conveni col·lectiu amb els pilots, després de les converses mantingudes a les trobades de la setmana passada.

Iberia acumula des del 4 de desembre unes 300 cancel·lacions i més de 3.000 retards, malgrat els 74 avions llogats per l'aerolínia en l'última setmana per intentar pal·liar els efectes de la suposada vaga de zel que estarien realitzant els pilots de l'aerolínia.

L'aerolínia acusa al Sindicat Espanyol de Pilots de Línies Aèries (SEPLA) del problema i recorda que aquest mes la puntualitat de la companyia se situa en el 50%, respecte del 80% que tenia al mateix període del 2007.

Malgrat les acusacions de la companyia presidida per Fernando Conte, el sindicat de pilots reitera que no està realitzant cap vaga de zel i que els retards estan motivats per la falta de pilots, que es nota especialment en una època com la nadalenca.

En aquest sentit, fonts del SEPLA assenyalen que del total de cancel·lacions que s'han produït aquest mes, "només un 5%" estan provocades per pilots. "La resta es deu a problemes de serveis de terra, manteniment o qualsevol altra circumstància habitual que pot afectar a les operativa", recalquen aquestes fonts.