L'indicador ha situat avui la seva taxa diària en el 3,085%, nivell que no aconseguia des del 17 de març del 2006, i ha acumulat la seva 56 jornada consecutiva de descensos, arrossegat per la caiguda de tipus i la lenta però progressiva normalització dels mercats després de les mesures dels governs i dels bancs centrals per garantir la liquiditat.

Amb la caiguda de desembre, l'euríbor encadenarà tres mesos consecutius de descensos, després del repunt que va patir al setembre. Els usuaris que tinguin una hipoteca mitjana de 150.000 euros, a un termini de 26 anys i amb un diferencial de 0,75%, notaran una rebaixa d'uns 120 euros en les seves quotes mensuals, ja que pagaran uns 786 euros respecte dels aproximadament 908 euros que pagaven un any abans.

D'aquesta manera, els consumidors podran afrontar 2009 amb un cert optimisme davant de la previsió que l'euríbor continuï baixant després del repunt que va registrar a la primera part de l'any, superant el nivell màxim aconseguit fins ara l'any 2000.

En concret, els experts creuen que podria situar-se sobre el 2% a la primera meitat davant de les previsibles baixades de tipus d'interès que continuaran aplicant-se durant el 2009.

La caiguda en picat de l'euríbor va començar el passat 10 d'octubre, dies després que el BCE, la Fed i diversos bancs centrals apliquessin una retallada històrica de tipus d'interès, que es va consolidar el passat 4 de desembre després de la baixada del preu del diner fins al 2,5%.