A falta de dos dies perquè finalitzi el mes de desembre, l'euríbor ha col·locat avui la seva taxa mensual en el 3,493%, 0,857 punts per sota del nivell de novembre, que es va situar en el 4,35%, de manera que encadena el tercer mes consecutiu de descensos.

Amb la nova caiguda de l'euríbor el desembre, els usuaris que tinguin una hipoteca mitjana de 150.000 euros, a un termini de 26 anys i amb un diferencial de 0,75 euros, notaran una rebaixa d'uns 114 euros en les seves quotes mensuals, ja que pagaran uns 794 euros, respecte dels aproximadament 908 euros que pagaven un any abans.

Els experts auguren que l'euríbor continuaran baixant durant l'any que ve i que fins i tot podria situar-se sobre el 2% a la primera meitat davant de les previsibles baixades de tipus d'interès que continuaran aplicant-se durant el 2009.

De fet, la caiguda en picat de l'euríbor va començar el passat 10 d'octubre, dies després que el BCE i la Fed i diversos bancs centrals apliquessin una retallada històrica de tipus d'interès, que es va consolidar el passat 4 de desembre després de la baixada del preu del diner fins al 2,5%.