Segons la Guàrdia Urbana, el tall de trànsit s'ha produït entre les 10.00 i les 12.00 hores en el sentit d'entrada a la capital catalana.

Els treballadors de Cerámica Bellavista, empresa dedicada a la fabricació de porcellana i situada a Dos Hermanas, s'han desplaçat en autocar des de Sevilla fins a Barcelona per manifestar-se davant la seu del Grup Roca contra aquest ERO, que afecta prop del 80% de la plantilla.

El Grup Roca ha assegurat que traslladarà tota la producció de la seva filial Ceràmiques Bellavista a una altra planta que la firma té al municipi sevillà d'Alcalá de Guadaira, situat a onze quilòmetres de distància, per fer front a la greu crisi que viu el sector de la construcció.

Aquest traspàs de la producció generarà un "excedent de personal" de 191 treballadors, en la seva totalitat de l'àrea de fabricació, ja que l'empresa mantindrà en aquesta planta les seves oficines, magatzem i centre logístic, per seguir realitzant les tasques de comercialització i distribució habituals.

Els sindicats, en canvi, consideren "injust i innecessari" la presentació de l'expedient, ja que, segons la seva opinió, l'empresa "aprofita la conjuntura econòmica per deslocalitzar la producció" i poder fabricar en països amb costos més baixos, com Portugal, la Xina o Marroc.