13 de octubre de 2009
13.10.2009

La xarxa Eurotowns aplega representants de 14 ciutats d'Europa

L'assemblea, que va tenir l'assistència de més de 30 representants de 14 ciutats europees, va ser presidida per l'alcalde de Manresa

08.10.2009 | 02:00
Representants de les ciutats d'Eurotowns reunides a Girona

L'Auditori de Girona va ser escenari ahir de l'Assemblea General Eurotowns, una xarxa per a la promoció de la cooperació entre ciutats europees d'entre 50.000 i 250.000 habitants. L'assemblea, que va tenir l'assistència de més de 30 representants de 14 ciutats europees, va ser presidida per l'alcalde de Manresa, que des del gener del 2008 és el màxim responsable de la xarxa.

La trobada va aplegar representants de les ciutats d'Eskilstuna (Suècia), Gävle (Suècia), Girona, Kortrijk (Bèlgica), Jyväskylä (Finlàndia), Leeuwarden (Holanda), Manresa, Mikkeli (Finlàndia), Pau (França), Règgio nell'Emilia (Itàlia), Sabadell, Schiedam (Holanda), Sindelfingen (Alemanya) i Ulm (Alemanya).

Eurotowns va néixer el 1991 amb la voluntat de promoure un entorn de cooperació a escala europea per a ciutats d'entre 50.000 i 250.000 habitants. La xarxa centra la seva feina d'intercanvi i cooperació en àrees com la promoció de l'aprenentatge al llarg de tota la vida; el suport a la transició de l'entorn local cap a l'economia del coneixement i, especialment, a l'afavoriment de la creació de llocs de treball de qualitat en aquest nou context; l'impuls a nous sistemes de transport sostenible; la promoció d'un creixement econòmic que sigui socialment inclusiu; i la millora de la qualitat ambiental. La xarxa dóna suport, a més a més, als seus membres en projectes europeus.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit