04 de novembre de 2009
04.11.2009
GM anul·la venda de la seva filial

El comitè d'empresa d'Opel convoca vagues per a tota Europa

La matriu nord-americana havia mostrat reticències per vendre Opel a un banc rus. Les protestes seran demà

04.11.2009 | 12:14

El comitè d'empresa d'Opel a Alemanya ha convocat vagues per al dijous, que començaran a Alemanya i s'estendran per tota Europa com a protesta a la decisió de la casa matriu nord-americana General Motors (GM) de no vendre-la al grup austro-canadenc Magna i el banc rus Sberbank.

Així ho ha dit el president del comitè d'empresa d'Opel, Klaus Franz, que ha afegit que "el proper pas de General Motors serà pressionar els governs i els treballadors a Europa per finançar un concepte que no és sòlid".

Els representants dels treballadors no ho admeten i busquen un acte solidari amb els Governs, ha dit Franz.

El productor automobilístic alemany Opel ha considerat que la decisió de la matriu nord-americana de no vendre-la a Magna mostra que General Motors veu en Opel una part estratègica de l'empresa.

El consell d'administració de GM, reunit ahir a Detroit (EUA), va decidir cancel·lar la venda de la seva filial europea Opel al productor de components Magna i el seu soci rus Sberbank.

La matriu nord-americà havia mostrat en moltes ocasions les seves objeccions per vendre Opel a Magna i Sberbank perquè té reticències a oferir la seva tecnologia als russos.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema