Una cinquantena de treballadors de la multinacional Pirelli es formen per treballar en el sector del metall després que la companyia italiana anunciés que, a finals d'any, deixarà de fabricar pneumàtics a Manresa. D'aquesta manera, els professionals comencen a reorientar la seva carrera a través dels cursos que organitza el Centre de Formació Pràctica. Concretament han començat un curs general d'interpretació de plànols, dibuix geomètric, metrologia bàsica i coneixement de materials. L'objectiu és introduir els alumnes a un nou sector productiu. 'Estan molt motivats, amb ganes de trobar feina i de tirar endavant', remarca Manel Lladó, un dels professors del Centre de Formació Pràctica.

El curs es duu a terme en una de les aules del Centre de Formació Pràctica, al Palau Firal de Manresa. Manel Lladó, un dels professors, destaca que els alumnes tenen 'inquietuds i ganes de tirar endavant'. Lladó està segur que trauran profit del curs i que trobaran una altra feina.

El curs té una durada de 70 hores i s'allargarà fins a mitjans de desembre. La formació continuarà amb un curs sobre màquina-eina convencional que tindrà lloc entre els mesos de desembre i febrer. A partir del mes de febrer es faran cursos de diferents especialitats.

Inicialment s'han apuntat aquesta iniciativa una cinquantena de treballadors en actiu i d'extreballadors de Pirelli. Tots els cursos són totalment subvencionats i pretenen donar resposta tant a la necessitat de reorientar la carrera professional de la plantilla de la multinacional italiana com de cobrir les demandes de professionals de les empreses del sector metal·lúrgic de la comarca.

El Centre de Formació Pràctica és un referent en formació específica per al sector industrial i té uns importants índexs d'inserció laboral entre els seus alumnes.