La direcció de Lear va ratificar ahir la seva intenció de tancar la planta de Roquetes, en què treballen 518 persones, en la primera reunió que ha mantingut amb el comitè d'empresa i amb la mediació del departament de Treball de la Generalitat.

A la reunió, que va finalitzar sense avenços ni acostament entre les parts, els sindicats van exigir a Lear que mantingui la producció de cablejat elèctric per a automòbils a Roquetes i que assigni nous productes a la fàbrica, de manera que puguin mantenir-se els llocs de treball, segons UGT.

Amb tot, l'empresa va reiterar davant els representants sindicals i del departament de Treball la seva voluntat de traslladar la producció a Hongria i de tancar la planta de Roquetes, amb el consegüent acomiadament dels seus 518 treballadors. A la reunió, UGT va denunciar que la mateixa direcció de Lear ha provocat la situació actual "de forma premeditada", amb l'objectiu de deixar sense càrrega de treball la planta tarragonina.

"Lear era plenament conscient que produïa materials amb data de caducitat i en cap moment es va plantejar portar a la planta del Baix Ebre nous productes, que en canvi sí que s'havien assignat a altres plantes de la multinacional", va explicar el sindicat. La planta de Lear a Roquetes disposa actualment de dos articles en producció: un tipus de cable que acaba el seu cicle el 2010, i un producte que deixarà de fabricar-se el 2011.