En línia amb altres programes de suport a l'emprenedoria, com Idees joves (adreçat als estudiants de secundària, i que ja celebra la seva sisena edició), i Tardor emprenedora, l'Ajuntament de Manresa impulsa ara el programa Universitat emprèn, que pretén fomentar entre els universitaris la creació d'empreses. El programa, que van estrenar ahir mateix divuit alumnes de l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials de la Fundació Universitària del Bages i sis de l'Escola Politècnica Superior d'Enginyeria de Manresa, té el suport de l'agència governamental Acc1ó, que hi aporta 30.000 euros en beques.

La intenció del programa, que es fa en el marc de l'assignatura Creació d'Empreses de la FUB, és aprofitar el potencial comercial de sis projectes de final de carrera d'alumnes de l'EPSEM perquè sigui desenvolupat per estudiants d'empresarials de la FUB per disse-nyar-ne el contingut empresarial. La intenció és que el mes de febrer vinent s'hagin desenvolupat els sis projectes, el millor dels quals (el que es consideri més viable) rebrà un premi. L'experiència es completarà amb seminaris i tallers de sensibilització sobre comportaments i hàbits emprenedors i orientació sobre eines de suport a l'emprenedoria. El guardó final del programa podria consistir en un espai temporal per a la potencial empresa guanyadora a la futura incubadora d'empreses que l'Ajuntament està a punt de crear al Palau Firal. La voluntat és que els sis projectes participants puguin donar lloc a una societat amb finalitats comercials.

El programa va ser presentat ahir públicament per representants de l'Ajuntament de Manresa (Alain Jordà, regidor d'Economia, Empresa i Innovació), l'agència de la Generalitat Acc1ó (Montserrat Fontarnau, delegada de l'agència a la Catalunya central), l'EPSEM (el seu director, Esteban Peña) i l'Escola Universitària d'Estudis Empresarials de la FUB (el seu director, Jordi Conca).