La Cambra de Comerç de Manresa considera que la "delicada" situació de la comarca del Bages (amb una taxa d'atur del 15,3%) reclama "accions concretes per a una recuperació efectiva". Per això, l'ens cameral demana a les administracions que la comarca "sigui tractada de la mateixa manera que altres territoris del país com les Terres de l'Ebre, que es beneficiaran d'un important paquet d'ajuts per regenerar el seu teixit industrial". Concretament, d'inversions de la Generalitat i el govern central per valor de 20 milions d'euros.

En un comunicat, la Cambra de Manresa reclama que "administracions i agents econòmics concertin un pla per atraure inversions a la comarca i atraure i retenir talent". En el mateix comunicat, la Cambra també demana que "s'accelerin les inversions públiques previstes en àmbits com les infraestructures viàries, ferroviàries, energètiques, de comunicacions, sanitàries o mediambientals, i que es facilitin els tràmits urbanístics i mediambientals als diferents projectes empresarials sorgits de la iniciativa privada". Tot plegat (a més de l'adopció de mesures contra la morositat i la "promoció efectiva de la internacionalització i la innovació") hauria de servir per "recuperar la confiança de la població i reactivar el consum".

Pere Casals, president de la Cambra, denuncia que, a diferència de la urgència amb què les administracions han reaccionat a la crisi de Lear a les Terres de l'Ebre, "als que arrosseguem de fa temps la xacra de la crisi no se'ns dissenya cap actuació especial". Per a Casals, això cal atribuir-ho a "una manca de lideratge de l'administració" que, diu, "si fes els deures generaria confiança perquè s'activessin les inversions que estan latents i perquè augmentés el consum, que és el que reactivaria l'economia". "De les crisis se surt amb confiança", remata Casals.

Per al president de la institució, "Madrid no està generant" la confiança que es reclama. A la Generalitat li atribueix que "fa esforços molt dispersos" en matèries com la internacionalització i la innovació. "S'haurien de concretar les accions, perquè ara es dupliquen esforços". Per a Casals, "amb aquest Govern tens la sensació que s'ho fa tot ell. Ha de prendre decisions, és clar, però ha d'escoltar els agents". Segons Casals, atès que "aquí no es veuen símptomes de represa a curt termini", la solució ha de ser desenvolupar més programes d'internacionalització. "Hem d'apostar per sortir a fora, perquè aquí no hi ha res", diu Casals. Quant al govern local, Casals creu que "hi ha bona voluntat de fer coses conjuntes amb el sector privat". Segons Casals, que confia en el plus que pot aportar el desenvolupament del Parc Central, properament "ens reunirem per posar damunt la taula diversos projectes i per prioritzar-los".