El president del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero, lliurarà avui als sindicats i a la patronal l'esborrany definitiu amb el contingut de la reforma laboral plantejada per l'Executiu. Els sindicats ja han advertit que si el text resulta lesiu per als treballadors, hi haurà vaga general. La reforma serà aprovada el proper 16 de juny.

Després del fracàs del diàleg social, el Govern s'ha bolcat a demanar el suport dels grups polítics, apel•lant a la seva responsabilitat. Executiu, patronal i sindicats no van aconseguir ni tan sols acostar postures en la maratoniana reunió de dimecres a dijous.

Les organitzacions sindicals i la CEOE van culpar-se mútuament de la impossibilitat de l'acord, encara que van coincidir en les raons: els costos de les indemnitzacions per acomiadament i l'ampliació de les causes per les quals es pot considerar procedent l'extinció d'un contracte.

Ara, el Govern assumeix el comandament i Zapatero va assegurar des de Roma que té "molt clares" les idees sobre el que cal fer i va demanar el suport dels partits per treure la reforma endavant.

Poques hores després d'acabar la reunió, el president de la CEOE, Gerardo Díaz Ferrán, va criticar als sindicats per "no voler veure la realitat" i més tard els va titllar d'immobilistes en les seves reivindicacions, encara que també va reconèixer que no li va agradar, per insuficient, la proposta del Govern.