A partir d'aquesta setmana, l'accés al polígon de Bufalvent les nits, els festius i els caps de setmana estarà limitat mitjançant pilones hidràuliques. El mecanisme s'ha instal·lat al carrer de Miquel Servet, a la cruïlla amb la carretera del Pont de Vilomara, i pretén tancar un dels dos accessos principals a la zona industrial. A l'altre accés, el carrer d'Edison, ja hi ha ubicades de fa temps càmeres de videovigilància. D'aquesta manera, el polígon augmenta la seva seguretat.

El sistema de control d'accessos al polígon es va començar a aplicar el juny del 2007 de manera provisional. La intenció era reduir o eliminar els episodis de robatoris que hi havia hagut anteriorment a Bufalvent. La restricció de la circulació i el control per vídeo es va afegir al servei de dos vigilants, que ja patrullaven habitualment per la zona durant les nits i els dies festius. Des que es va començar a provar la restricció de l'accés, expliquen els responsables dels polígon, s'ha resolt els robatoris a l'interior de les naus.

El sistema de pilones, que s'acompanya de la instal·lació de dos semàfors que mostren llums vermelles visibles tants des de la carretera del Pont com des de l'interior del polígon, ha tingut un cost de 48.800 euros, que ha estat finançat amb els fons estatals FEOLS 2010. El sistema de pilones (concebut a mida de les necessitats del polígon manresà) ha estat dissenyat i fabricat per Pilostop, i instal·lat per Sece, dues empreses manresanes ubicades a Bufalvent.

Les pilones s'alçaran cada nit a partir de les 11 i s'abaixaran a les 5 del matí. Els dissabtes, el sistema estarà actiu a partir de les 2 del migdia i fins dilluns a les 5 del matí.

El regidor de Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, Joan Vinyes, i la gerent de l'Associació d'Empresaris de Bufalvent, Montse Ambrós, van presentar ahir públicament el sistema, que està operatiu des del dilluns passat.