Un veí de Súria de 50 anys, Manolo Fenoy Pérez, va morir ahir a la matinada en un accident laboral a les instal·lacions externes de l'empresa minera Iberpotash, en ser atropellat per un grup de vagons destinats al transport de potassa. El funeral tindrà lloc avui, a les 4 de la tarda, a l'església de Salipota de Súria, barri on vivia.

Els fets, segons fonts d'Iberpotash, van tenir lloc als voltants de 3/4 de 3 de la matinada, a la fàbrica exterior de l'empresa minera, just a l'indret on es carreguen de potassa els trens de mercaderies. La víctima, que treballava per a l'empresa subcontractada CTC, era un dels dos operaris encarregats de gestionar i supervisar la càrrega de potassa als vagons, una feina que es realitza de matinada per deixar a punt els trens que, a primera hora del matí, transporten el material potàssic al port de Barcelona.

Per causes que es desconeixen, l'operari surienc va quedar atrapat entre un grup de vagons i una paret. Segons van explicar fonts sindicals, cada tren de mercaderies està format per més d'una vintena de vagons tancats. Per facilitar els treballs de càrrega, els operaris separen el tren per cadenes de quatre o cinc vagons. Ahir, una d'aquestes cadenes, un cop separada, es va desfrenar per causes que s'estan investigant, va envestir el treballador i el va deixar atrapat amb la paret. Com a conseqüència, l'home va resultar mort.

Després que el company de la víctima donés l'avís dels fets, fins a l'indret s'hi van desplaçar diverses dotacions dels Mossos d'Esquadra, els Bombers de al Generalitat i el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), que va certificar la defunció del treballador. El seu cadàver va ser traslladat als dipòsits judicials, amb l'objectiu de fer-li l'autòpsia. El seu comiat se celebrarà avui, a les 4, a l'església del barri de Salipota de Súria.

Investigació oberta

Iberpotash va lamentar ahir l'accident mortal i va expressar el seu condol a la família. Fonts de l'empresa van explicar que han obert una investigació al voltant dels fets, que també seran investigats per la direcció general de Mines. Iberpotash, però, va voler recalcar expressament que l'accident no es va produir a l'interior de les mines, sinó a les instal·lacions exteriors de l'empresa.

Per la seva banda, la Federació d'Indústria de CCOO va enviar un comunicat assegurant que seguirà de prop el procés d'investigació i que, un cop s'aclareixin les circumstàncies dels fets, no descarta exigir la depuració de responsabilitats. De moment, el si ndicat va demanar a Iberpotash i a l'empresa subcontractada que extremin les mesures de seguretat i de prevenció i que revisin les instal·lacions i els procediments de coordinació d'activitats, amb l'objectiu d'evitar nous accidents.

Manolo Fenoy Pérez feia tres anys que treballava a les instal·lacions d'Iberpotash de Súria com a operari de l'empresa subcontractada CTC. Veí del barri de Salipota, anteriorment havia treballat a la fàbrica tèxtil Cal Jové de Súria, on va formar part de la plantilla fins que va tancar. Mesos després, entrava a treballar a Iberpotash. La presidenta de l'Associació de Veïns de Salipota, Mònica Navarro, va explciar que Fenoy "era un veí de tota la vida al barri, on era molt conegut". Navarro va donar el condol a la família. "La gent del barri està tocada. Era jove, sempre havia viscut aquí i els accidents miners els sentim de molt a prop", va dir.