09 de abril de 2013
09.04.2013

Martorell obrirà l'escola d'automoció el curs que ve

L'equipament especialitzat formarà anualment 18.000 persones procedents de la formació professional, l'ocupacional i la contínua

15.04.2013 | 08:12
Vista aèria de les instal·lacions de Seat a Martorell

El pròxim curs escolar començarà a funcionar el Centre d'Excel·lència per a la Formació Professional d'Automoció a Martorell, segons van informar ahir fonts municipals.
L'equipament es construeix en uns terrenys de 18.000 metres quadrats cedits per l'Ajuntament de Martorell i situats davant de la factoria de SEAT. Al centre es formaran anualment 18.000 persones procedents de la formació professional, la formació ocupacional i la formació contínua. En concret, es preveu que més de 16.600 professionals del sector rebin formació contínua, 555 persones en atur i 500 alumnes de formació professional. L'oferta formativa del Centre d'Excel·lència de Martorell s'ajustarà a les necessitats del sector, en un moment de grans canvis tècnics i productius, dirigits particularment a la millora de l'eficiència energètica i a la reducció d'emissions.
Entre les especialitats que es podran cursar al centre formatiu hi figuren l'electromecànica de vehicles, carrosseria, mecanitzat, desenvolupament de projectes mecànics o manteniment d'equips industrials. També s'impartirà formació en electricitat, hidràulica, pneumàtica, soldadura o disseny per ordinador.
Aquest mes d'abril és previst que es constitueixi oficialment el clúster d'automoció de Catalunya, una associació d'empreses amb l'interès comú d'impulsar el sector. Seat, Nissan, Ficosa, Gestamp i Doga són les empreses que impulsen aquesta iniciativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit