El consell d'administració de l'aerolínia Vueling recomana als seus accionistes acceptar l'opa millorada d'International Airlines Group (IAG) per considerar "raonable" el preu de 9,25 euros per acció ofert pel grup resultant de la fusió entre British Airways i Iberia.

El 27 de març, IAG va elevar la seva oferta de compra per l'aerolínia que presideix Josep Piqué de 7 a 9,25 euros per títol, el 32% més, després que el consell de Vueling rebutgés en principi el preu inicial. Ara, no obstant això, el màxim òrgan de govern de Vueling creu que, "des d'un punt de vista estratègic, la integració de Vueling en el grup IAG proporciona avantatges i oportunitats d'interès" per a la companyia, segons consta a l'informe sobre la modificació de l'opa que ha aprovat avui el consell. A més, aquest organisme sosté que l'oferta "pot considerar-se raonable per estar dins dels rangs de valoració emesos pels experts".

L'informe del consell de Vueling va rebre el vistiplau de tots els membres d'aquest òrgan, entre aquests el president de la companyia, l'exministre Josep Piqué, que és titular de forma indirecta de 40.000 accions. També recomanen acceptar l'opa les firmes que han prestat assessorament financer a Vueling en aquest procés: N+1, que veu raonable el preu de 9,25 euros, i BBVA, que també creu "equitatiu" el preu ofert als accionistes. Només es van abstenir de votar l'informe els quatre consellers designats a iniciativa d'IAG.

El consell apunta que ara correspon als accionistes, en funció dels seus interessos, decidir si accepten o no l'opa. Aquests tenen de termini fins al 19 d'abril que ve per acceptar l'oferta de IAG. L'efectivitat de l'opa està condicionada a la seva acceptació per part de titulars, com a mínim, d'1.244.029 accions, representatives del 4,16 % del capital social de Vueling, que equival al nombre d'accions de l'aerolínia que, sumades a les que actualment té Iberia, permetrien al grup IAG assolir una participació del 50,01% en el capital social de la companyia.