La CUP ha presentat un requeriment per inactivitat administrativa a la Generalitat per la manca de la corresponent Declaració d'Impacte Ambiental (DIA) a les obres que l'empresa Iberpotash està portant a terme a la rampa d'accés a la mina de Cabanasses, a Súria, segons ha informat la mateixa organització política.

Aquest requeriment, dirigit als òrgans autonòmics ambientals i miners, sol·licita la paralització de les obres a la rampa, que la CUP recorda que "es van iniciar sense la deguda autorització ambiental, vulnerant les normatives de prevenció i control ambiental de les activitats, i la d'impacte ambiental"; la incoació del corresponent expedient sancionador per una infracció de caràcter molt greu (multa de 240.405 a 2.404.049 euros); i la indemnització pels danys i perjudicis causats per Iberpotash.

Segons la CUP, aquest requeriment exigeix a l'Administració que, "d'una vegada, compleixi amb la seva obligació de suspendre aquesta infraestructura minera pel reiterat incompliment de la legislació ambiental per part d'Iberpotash". En cas contrari, "la CUP es reserva l'exercici d'emprendre accions penals contra les autoritats i els funcionaris implicats en aquesta omissió, tal com es va fer respecte a l'Ajuntament de Súria per haver tolerat, el seu alcalde i l'equip de govern, l'inici de les obres sense l'aprovació prèvia del corresponent pla urbanístic". La "permissivitat" de la Generalitat amb l'activitat d'Iberpotash al Bages "escapa a tota lògica" i "farem tot el calgui per aclarir el que hi pugui haver darrere d'aquests interessos", diu la CUP.