La comissió organitzadora d'ExpoBages 2013 ja ha decidit els espais urbans del centre de Manresa que s'ocuparan amb motiu de la propera fira multisectorial, que se celebrarà els dies 25 i 26 de maig. Segons els carrers o les places, els expositors tindran un àmbit econòmic determinat.

Així, al primer i al segon tram del passeig de Pere III hi haurà els expositors relacionats amb els serveis, el comerç i les institucions; a la plaça d'Espanya, els estands del sector de l'alimentació; a Guimerà i la Muralla del Carme, els concessionaris del sector de l'automoció; a la prolongació Guimerà (entre la plaça de Crist Rei i el carrer de Carrió), els artesans del Bages; a la plaça de Sant Domènec s'ubicarà una vela institucional, amb la presència dels principals ajuntaments de l'Eix Diagonal, com són Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Igualada i Manresa; a la Plana de l'Om hi haurà ornamentació floral; i a Alfons XII s'ubicarà artesania diversa.

El sector de l'automoció, que comptarà amb la presència d'un total de 27 marques diferents, esdevindrà, segons els organitzadors, un dels atractius d'aquesta mostra.

El president de la comissió organitzadora, Llorenç Juanola, qualifica de "gir radical" l'edició del 2013 de l'ExpoBages en el contingut de la carta adreçada a les empreses susceptibles que esdevinguin expositores. Per tal d'afavorir la presència d'expositors i abaratir costos, l'organització va decidir reduir els dies de fira de tres a dos. Per tant, l'ExpoBages d'enguany se celebrarà el dissabte 25 i el diumenge 26, ambdós dies amb el comerç obert.

Segons fonts de la comissió organitzadora, la decisió de portar la fira multisectorial de referència del Bages fora d'un espai tancat com és el Palau Firal va en la línia del que estan fent altres comarques que intenten mantenir el poder de convocatòria que havien tingut aquests certàmens i que, en les darreres edicions, han experimentat un davallada, tant per la crisi econòmica com pels canvis d'hàbits de consum.

Les primeres setmanes del procés comercialitzador d'ExpoBages estan posant de manifest un "alt interès", segons fonts de la comissió organitzadora, de les empreses dels diferents sectors comercials per la nova proposta firal manresana.