31 de juliol de 2013
31.07.2013

L'ERO a TVC i de Catalunya Ràdio es redueix a 225 treballadors

El preacord que s'ha de ratificar estableix que els criteris d'afectació serien la voluntarietat i l'edat

31.07.2013 | 11:36

La direcció de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i els comitès d'empresa han arribat aquest dimecres a un preacord per a l'ERO de Televisió de Catalunya i de Catalunya Ràdio que es redueix i afectaria a un total de 225 treballadors. El preacord estableix com a causes d'afectació la voluntarietat i l'edat i s'aplicarà del 2013 al 2017. Segons el text, el 2013 s'extingirien els contractes dels treballadors voluntaris i d'aquells que facin 61 anys o més. Els anys següents i fins al 2017 s'anirien extingint els contractes de les persones que fessin 61 anys. Si es ratifica el preacord, afectaria 205 treballadors de TV3 i 20 de Catalunya Ràdio.

El passat 12 de juny el consell de govern de la CCMA va acordar un conjunt de mesures per garantir la viabilitat del servei públic de comunicació audiovisual i va aprovar iniciar un ERO d'un màxim de 312 treballadors i proposar als representants dels treballadors una rebaixa salarial del 7,5%.

Després d'un mes de negociacions, la CCMA ha destacat que ha estat possible acordar un text que ara hauran de ratificar tant l'assemblea de treballadors com el Consell de Govern de la CCMA perquè es faci efectiu.

En aquest context, la CCMA ha valorat "molt positivament la voluntat d'entesa i l'esforç dels membres de les taules de negociació, que han permès arribar a un preacord que representa un pas endavant per garantir el futur i la viabilitat del servei públic de comunicació que presten Televisió de Catalunya i Catalunya Ràdio".

Retribucions salarials

Per altra banda banda, es traslladaria la negociació sobre les retribucions salarials a la negociació del conveni, que haurà d'acabar abans del 31 de gener.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit