Una botiga de cosmètica biològica, Mygdonia, obrirà demà les portes al carrer del Born de Manresa, a l'espai que ocupava la secció de parament de la llar del Caribú (la botiga continua oberta amb menys superfície). El nou comerç ocupa un espai aproximat de 50 metres quadrats.

La propietària de l'establiment, Elisabeth Planell, que no és nova en el món dels productes naturals i biològics (és propietària de la botiga de dietètica Gira-sol, al carrer Barcelona), explica que elsseus productes són "100% naturals" i tenen el segell que certifica que són biològics. Això significa que no han estat testats amb animals, no contenen cap derivat del petroli, no estan modificats genèticament i són de comerç just, entre d'altres característiques.

Els motius que l'han portat a obrir un establiment d'aquestes característiques, explica Plnaell, són que, per una banda, el consumidor "cada cop està més conscienciat que s'ha de ser respectuós amb la natura" i, per l'altra, "cada cop hi ha més al·lèrgies i les pells tenen reaccions adverses als productes convencionals i s'opta pels cosmètics biològics", que "són més respectuosos amb les pells més sensibles". També explica que no és el mateix un cosmètic natural que un de biològic. Segons Planell, si un cosmètic conté un producte natural i després se li afegeixen derivats del petroli o altres productes químics, ja es pot qualificar com a cosmètic natural. En canvi, en els biològics no s'accepten els elements químics i, a més, han de disposar del certificat que garanteix que compleixen totes les altres condicions.

Pel que fa als productes, Planell assegura que tot i ser biològics "n'hi ha per a totes les necessitats: des de per al cap fins a cosmètics per als peus". A la llarga llista del seu catàleg hi ha productes tan diversos com xampú, gel de dutxa, cremes, olis, maquillatge i llapis d'ulls, entre d'altres productes.

L'obertura, demà, de l'establiment arribarà després d'un llarg període de vuit mesos d'obres. Amb la reforma, ara, a les parets de l'establiment llueix la pedra original de l'edifici, que va en consonància amb la filosofia de la nova botiga.