Goral Iniciatives Cardonines i l'Ajuntament de Cardona van presentar divendres el Llibre Blanc del Potencial Emprenedor dels Joves de Cardona. Segons expliquen els seus promotors, el projecte pretén coordinar iniciatives publicoprivades del municipi amb la finalitat d'afrontar amb més solvència els reptes socioeconòmics de Cardona.

El projecte parteix de la dada que Cardona ha perdut més de 700 habitants en poc més d'una dècada, i ja és per sota dels 5.000. Una crisi demogràfica que es deu, en part, a la falta de feina dins del municipi i, encara més, afirmen els promotors, al fet que els joves amb bona formació no poden aspirar a fer carrera professional a prop de casa. "El Llibre Blanc persegueix que marxar de Cardona sigui una opció, i no pas una obligació", afirmen fonts de Goral. Per aconseguir-ho, insisteixen, "serà necessari que, en els propers anys, neixin i s'instal·lin al municipi noves empreses que ofereixin treball de qualitat".

El Llibre blanc, plasmat en un document d'unes 120 pàgines, vol ser "la primera pedra per a la construcció d'un ecosistema emprenedor local" i que, alhora, "generi un clima de confiança, optimisme i proactivitat ciutadans que impulsi l'esperit emprenedor entre el conjunt de la ciutadania". "El Llibre Blanc", puntualitzen les fonts, "és la primera llavor per treballar a favor de l'esperit emprenedor sense complexos".