Gonzalo Gortázar, actual director general de CaixaBank, serà el nou conseller delegat de CaixaBank en substitució de Joan Maria Nin, segons va aprovar ahir el consell d'administració de CaixaBank. Gortázar, de 48 anys, era fins ara director general de CaixaBank i anteriorment havia exercit com a conseller delegat de Criteria. El mateix consell va acordar també el nomenament d'Antoni Massanell com a vicepresident de l'entitat financera.

En un comunicat, el banc de La Caixa subratllava ahir que Nin continuarà vinculat al Grup La Caixa com a conseller de Repsol, Erste Bank i Gas Natural Fenosa.

En la nota, CaixaBank emmarcava el "cessament" de Joan Maria Nin "de mutu acord" en el context de la nova reordenació societària del Grup La Caixa i en la reorganització interna de CaixaBank per adaptar-se a la llei de caixes i fundacions Bancàries. Precisament la setmana passada el patronat de la Fundació Bancària La Caixa va mantenir la seva primera reunió, en què va nomenar el manresà Isidre Fainé president de la nova entitat i Jaume Giró director general.

En nom de tot el consell de CaixaBank, Fainé considera "enormement positiva" la gestió portada a terme per Joan Maria Nin des de la seva incorporació a La Caixa el 2007, un període en el qual va dirigir la sortida a borsa de Criteria i de CaixaBank, entre d'altres èxits.

També el consell de CaixaBank destacava ahir la seva aportació en la projecció internacional del Grup La Caixa, tant en l'adquisició de participacions financeres en bancs, com en la progressiva obertura d'oficines de representació.