Aquest matí, a les 11, a l'església parroquial de Sallent, se celebrarà l'ofici funerari per l'empresari sallentí Enric Deseuras Martorano, que va morir diumenge als 71 anys a conseqüència d'un infart.

Deseuras, nascut a Sallent el 1942, havia crescut en una família amb una llarga tradició en el sector del metall. Durant molts anys, Deseuras va treballar com a manyà a la indústria del tèxtil local.

Els anys 60, Enric Deseuras i el seu germà Miquel van fundar a Sallent Tallers Deseuras, especialitzada en la reparació de maquinària, mecanització de peces i soldadura. Amb aquesta empresa treballarien, en un negoci pioner, per al tèxtil sallentí i de la conca del Llobregat, les mines i grans empreses com Pirelli. A final dels anys vuitanta, però, el negoci havia decaigut, i Enric Deseuras va decidir muntar per compte propi una nova empresa, Himesa, que es va especialitzar en la fabricació i la reparació de components hidràulics i, més tard, en la reparació de maquinària d'obra pública i motors dièsel. El 2008, Enric Deseuras es va jubilar. Abans, però, va donar la darrera empenta al seu negoci impulsant una inversió de tres milions d'euros per modernitzar la maquinària.

Des de la seva jubilació, s'ha fet càrrec de l'empresa un dels seus dos fills, David, que ahir descrivia el seu pare com un empresari "de gran visió, treballador i pioner".

Apassionat del col·lecionisme i les antiguitats (aficions que convergien en la seva gran exposició de rellotges), Deseuras va adquirir fa uns anys el palauet sallentí de Ca l'Arau, obra d'Alexandre Soler i March, un edifici que havia anat restaurant amb pulcritud.