Les dades absolutes de l'atur del mes de juny van donar un altre cop signes d'optimisme a la Catalunya Central, després que, per primera vegada en dos anys, el nombre total d'aturats registrats se situés per sota dels 40.000. El nombre de persones sense feina es va reduir, respecte del juny de l'any passat, el 8,12%, fins a les 39.882 persones, amb la qual cosa aquest territori suma onze mesos consecutius de davallades interanuals d'aquest registre (un mes menys que al conjunt català).

Segons les dades facilitades ahir pel departament d'Empresa i Ocupació, l'atur va caure a les comarques interiors en termes mensuals el 2,88%, mig punt menys que el 3,73% de davallada experimentat al conjunt català, que se situa així en 570.214 persones sense feina registrades.

L'atur al territori central va experimentar el juny davallades mensuals absolutes en totes les comarques, fet que no passava des del mes de juliol de l'any passat (però en aquella ocasió la caiguda respecte del mes anterior va ser de l'1,19%, 1,7 punts menys que ara). A més, totes les comarques han experimentat cada mes, inclòs el juny, caigudes interanuals durant tot el 2014. La tendència a la baixa de l'atur sembla, doncs, consolidada.

Per comarques, al Bages el nombre de persones sense feina registrades a les oficines de Treball de la Generalitat es va situar en 14.756, amb la qual cosa baixa dels 15.000 per primera vegada des de mitjans del 2011. També el Berguedà es va situar per primera vegada el mes passat per sota dels 3.000, fet que no ocorria des de fa dos anys.