El Govern de la Generalitat preveu per a aquest 2014 un augment del PIB català de l'1,4% i una caiguda de l'atur fins al 21,7%, una taxa que baixaria per sota del 20% per primer cop en quatre anys el 2015. Són les principals conclusions de l'informe "Previsions macroeconòmiques", publicat ahir pel departament d'Economia i Coneixement.

L'informe constata la recuperació progressiva de l'economia catalana, que des del segon trimestre del 2013 ha registrat creixements intertrimestrals positius. Aquesta tendència a l'alça es consolidarà el 2015, en què es preveu un augment del PIB del 2,1%.

La demanda interna serà l'element que més contribuirà al repunt del PIB el 2014 (0,8 punts percentuals). Segons l'informe, la despesa en consum de les llars creixerà per la baixa inflació i la millora de les rendes procedent de l'augment de l'ocupació, mentre que la formació bruta de capital -que mesura les inversions d'empreses, governs i llars- tornarà a valors positius després de sis anys seguits de retrocés. Quant a la despesa en consum de les administracions públiques, es mantindrà l'evolució negativa resultant del procés de consolidació fiscal.