09 de juliol de 2014
09.07.2014

Ferran Soriano diu que la Generalitat s'havia compromès a finançar Spanair tot el 2011

Ahir va començar judici pel concurs d'Spainair, per qual la Fiscalia demana al consell d'administració de Spainair 72 milions d'euros

10.07.2014 | 08:08

Qui va ser president de Spanair, Ferran Soriano, va dir ahir que l'aerolínia tenia assegurat el finançament fins al desembre del 2011, ja que la Generalitat s'havia compromès a finançar la companyia fins que s'aconseguís un soci inversor per fer vols de llarg radi.

Ahir va arrencar el judici pel concurs de Spanair, pel qual la Fiscalia demana al consell d'administració de Spanair 72 milions d'euros, perquè considera que estava en situació d'insolvència per impossibilitat d'atendre regularment les seves obligacions de pagament des del 30 de juny del 2011, però va endarrerir cinc mesos la sol·licitud de concurs, i això va agreujar la situació. Durant la declaració, Soriano va dir que l'aerolínia tenia assegurat el finançament fins al desembre del 2011, ja que la companyia pública Avançsa s'havia compromès a finançar les operacions de la companyia fins que la compra de l'inversor, Qatar Airwyas, es fes efectiva. Finalment, l'acord no es va tancar per la por de la companyia qatariana al dany "reputacional" per la denúncia que les aerolínies de baix cost van posar davant la UE per ajudes públiques. El 27 de gener del 2012, la Generalitat va decidir retirar el suport financer a Spanair, el que va provocar el cessament d'activitat i va deixar a terra 23.000 passatgers. El 30 de gener va presentar concurs voluntari de creditors amb un passiu de 474 milions d'euros i va anunciar un ERO per a 2.075 treballadors.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook